Gratis Ontwikkeladvies 45+

De arbeidsmarkt verandert snel en de veranderingen op het werk blijven in hoog tempo doorgaan. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft voor 45+ers een subsidieregeling getroffen met als doel om 45+ers te stimuleren de regie over hun loopbaan in eigen handen te nemen.

Ben jij op dit moment 45+ en vraag jij jezelf wel eens af hoe jouw baan er over 10 jaar uitziet? Zie jij jezelf dit werk nog doen tot aan je pensioen? Heb je nog voldoende uitdaging, geeft het je nog voldoening, kun je het fysiek, mentaal en emotioneel nog aan? Allemaal vragen die betrekking hebben op jouw toekomst, jouw baan, jouw leven en jouw persoonlijke ontwikkeling en laat deze vragen eens rustig op je inwerken.

Met het ontwikkeladvies krijg je inzicht in de huidige situatie en toekomstperspectieven, jouw persoonsprofiel en toekomstige loopbaanmogelijkheden.

Wil je in aanmerking komen voor het ontwikkeladvies dan gelden er een aantal voorwaarden:
– je bent 45 jaar of ouder
– je werkt gemiddeld minimaal 12 uur per week

Het traject heeft een preventief karakter. Daarom kom je niet in aanmerking als:
– je werkloos bent
– je werk wegens ziekte niet meer kan doen
– er een ontslag/reorganisatieregeling voor jou van kracht is.

Het coachtraject ‘Ontwikkeladvies 45+’ bestaat uit 3 sessies van 1,5 uur.
1. Loopbaaninterview
2. Analyse persoonsprofiel
3. Ontwikkelplan

Je ontvangt bij aanvang van het traject een werkboek met diverse opdrachten. Deze opdrachten zijn een middel om je in beweging te krijgen, het is geen doel op zich. Daarnaast schrijf je je eigen ontwikkelplan en bespreken we die tijdens de laatste sessie.

Dit traject kun je op eigen initiatief aangaan en je hebt geen toestemming nodig van je werkgever. Indien je het wenselijk vindt kan je werkgever natuurlijk wel betrokken worden.

Heb je interesse en voldoe je aan de voorwaarden? Neem dan contact met mij op of meld je aan via het aanmeldformulier. Er vindt altijd eerst een vrijblijvend intakegesprek plaats en daarna neem je de beslissing om wel of niet te starten.  Je hoeft zelf niets te regelen voor de subsidieaanvraag, die verantwoordelijkheid ligt bij BalanZis.

Download brochure ‘Ontwikkeladvies 45’ bij BalanZis

Meer informatie over de subsidieregeling vindt je in de brochure van het Ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.