Over Martine

Ik ben Martine Hesselink, het gezicht achter coachingspraktijk BalanZis. Ik ben ruim 15 jaar met veel plezier werkzaam geweest in diverse functie binnen de zakelijke dienstverlening. Na een reorganisatie en een aangekondigde overname werd ik mij bewust dat ik niet meer goed in mijn vel zat. Ik kreeg allerlei lichamelijke en mentale klachten en wist ook dat ik hier iets mee moest. Na een aantal gesprekken en overwegend te luisteren naar mijn gevoel heb ik de knoop doorgehakt, ik heb mijn baan opgezegd. Vervolgens ben ik gestart met een loopbaantraject en in datzelfde jaar gestart met 2 coachopleidingen; de Post-HBO opleiding Professioneel Coach en de erkende Beroepsopleiding Vitaliteitscoach bij de Balansgroep in Driebergen. Beide opleidingen heb ik met succes afgerond en ben eind 2016 gestart met mijn eigen coachpraktijk BalanZis.

Achteraf heeft het zo moeten zijn en is deze stap niet verrassend, de puzzelstukjes vielen voor mij op de plek. Vanaf mijn 25e vond ik ‘de mens’ steeds interessanter worden. De aanleiding daarvan was dat ik toen werd geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het leven, dat je leven van de ene op de andere dag anders kan zijn. Mijn vriend raakte betrokken bij een heel ernstig auto-ongeluk en hij heeft dit helaas niet overleefd. Mijn jonge leven was van het een op andere moment totaal uit balans. Een handleiding bestaat niet hoe je omgaat met zo’n situatie. Ik veranderde door deze gebeurtenis en ik werd niet meer ‘de Martine’ van voor die tijd. Daar moest mijn omgeving aan wennen, maar ik zelf ook.

Deze levenservaring heeft mij ook het nodige gebracht en wat ik in mijn vak echt een voordeel vind. Ik kan mij goed inleven in situaties en mensen, weet dat geen enkel woord de lading dekt voor heftige emoties en hoeveel pijn je hart kan doen. Ik heb mensenkennis ontwikkeld en durf op mijn gevoel te vertrouwen. Ik heb ervaren hoeveel kracht ik had, daar was ik me van tevoren niet van bewust. En ik kan goed relativeren, wat is nu écht belangrijk, waar draait het nu om in je leven?

Mijn persoonlijkheid, opleidingen, levens- en werkervaring hebben mij gemaakt wie ik nu ben en daar ben ik oprecht trots op!

‘We weten pas hoe sterk we zijn als sterk zijn de enige optie is.’

Ik ben een zelfstandige coach, ervaringsdeskundige op het gebied van rouw en begeleid graag mensen die verlangen naar een betere balans in hun leven.

Naast zelfstandig coach ben ik een aantal samenwerkingen aangegaan. Vanaf april 2017 ben ik een samenwerking aangegaan met het Stress Centrum, waar ik onderdeel uitmaak van een netwerk van stress specialisten. Sinds mei 2019 ben ik ambassadeur van het Ministerie van Inzetbaarheid. Het Ministerie van Inzetbaarheid verbetert de inzetbaarheid van medewerkers en maken daarmee organisaties klaar voor de toekomst!

Naast eigenaar van BalanZis woon ik met mijn partner Frank, zoon Noud en dochter Juul in het Twentse Borne.

Kijk op mijn LinkedIn profiel om mijn achtergrond en ervaring te bekijken.

Door naar mijn hart te luisteren heb ik keuzes gemaakt die mij zoveel energie geven dat ik dit iedereen van harte gun!

Durf te kiezen en pak de regie over jouw leven. 
Je wordt er echt een mooier mens van, voor jezelf én voor je omgeving!