Over Martine

Ik ben Martine Hesselink, het gezicht achter coachpraktijk BalanZis. Ik ben altijd gefascineerd geweest door mensen en hun verhalen. Dat zat er als jong meisje al in volgens mijn moeder. Ik bekeek mensen van top tot teen, luisterde aandachtig en vroeg ze het hemd van het lijf. Toen soms tot vervelends aan toe blijkbaar, maar in mijn huidige werk komt dit heel goed van pas 🙂 

Op mijn 25e werd ik geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het leven. Ik woonde 2 jaar samen en mijn vriend raakte betrokken bij een heel ernstig auto-ongeluk. Dat heeft hij helaas niet overleefd. Mijn toekomstbeeld was van het een op andere moment compleet anders en wat kwam er veel op mijn af. Door deze gebeurtenis veranderde ik en werd niet meer ‘de Martine’ van voor die tijd. Dat was wennen voor iedereen, voor mijn omgeving maar ook voor mezelf. Deze levenservaring heeft mij ook veel gebracht. En misschien wel het belangrijkste is dat ik heb ervaren hoeveel veerkracht ik had, echt onvoorstelbaar. Doordat ik op mijn veerkracht durf te vertrouwen, durf ik keuzes te maken en iets te ondernemen.

Ik ben ruim 15 jaar werkzaam geweest in diverse (leidinggevende) functies binnen de dienstverlening. Na een reorganisatie en een aangekondigde overname werd ik mij bewust dat ik niet meer goed in mijn vel zat. Na een aantal gesprekken en te luisteren naar mijn gevoel heb ik de knoop doorgehakt, ik heb mijn baan opgezegd. Vervolgens ben ik gestart met een loopbaantraject en in datzelfde jaar gestart met 2 coachopleidingen; de Post-HBO opleiding Professioneel Coach en de erkende Beroepsopleiding Vitaliteitscoach bij de Balansgroep in Driebergen en ben eind 2016 gestart met mijn eigen coachpraktijk BalanZis.
Achteraf heeft het zo moeten zijn en vielen de puzzelstukjes voor mij op de plek. Dit werk is me op het lijf geschreven. Mijn persoonlijkheid, opleidingen, levens- en werkervaring vallen hier samen!

‘We weten pas hoe sterk we zijn als sterk zijn de enige optie is.’

Ik ben een zelfstandige coach, ervaringsdeskundige op het gebied van rouw en begeleid graag mensen die verlangen naar meer regie over hun leven.

Naast zelfstandig coach ben ik een aantal samenwerkingen aangegaan. Vanaf april 2017 ben ik een samenwerking aangegaan met het Stress Centrum, waar ik onderdeel uitmaak van een netwerk van stress specialisten. Sinds mei 2019 ben ik ambassadeur van het Ministerie van Inzetbaarheid. Het Ministerie van Inzetbaarheid verbetert de inzetbaarheid van medewerkers en maken daarmee organisaties klaar voor de toekomst!

Naast eigenaar van BalanZis woon ik met mijn partner Frank, zoon Noud en dochter Juul in het Twentse Borne.

Kijk op mijn LinkedIn profiel om mijn achtergrond en ervaring te bekijken.

Door naar mijn hart te luisteren heb ik keuzes gemaakt die mij zoveel energie geven dat ik dit iedereen van harte gun!

Vertrouw op je veerkracht en pak de regie over jouw leven. 
Je wordt er echt een mooier mens van, voor jezelf én voor je omgeving!