Visie op coaching

We leven in een complexe tijd waarin alles snel verandert en de toekomst blijft altijd onbekend. Als metafoor vergelijk ik ons leven met een reis, een reis met een begin en een eind. Daarin word je gedreven door verlangens zoals werk, relatie, vriendschappen, eten en drinken, verbondenheid. Als de verlangens teveel worden, is het belangrijk de verlangens te ordenen. Naast verlangen hebben we ook te maken met de factor tijd, tijd is beperkt en hoe ga je daarmee om. Dat houdt in dat je keuzes moet maken en iedere keuze laat sporen na die invloed hebben op het vervolg. Soms worden er keuzes voor je gemaakt. Al die keuzes bepalen de route die jij aflegt en dat kan een mooie, zware of uitdagende route zijn. Wat je onderweg tegenkomt weet je niet; de weg kan vlak zijn, maar ook met hobbels en kuilen. Wie je onderweg tegenkomt is ook niet altijd bekend; een deel bewandel je alleen, een deel samen, of je komt iemand tegen die een stukje meewandelt en dan een andere weg inslaat. Een kant en klare routebeschrijving is er niet en je wordt vaak teruggeworpen op jezelf.

Als jij de gids bent van jouw reis pak je de regie en maak je keuzes. Keuzes maken gaat gepaard met angst, angst voor het onbekende. Keuzes maken vraagt veel moed, want de enige zekerheid die je hebt is dat als je een weg inslaat het iets met je gaat doen, je wordt een ander mens.
Wil jij de gids zijn, maar durf jij deze stap niet alleen te zetten, kies dan voor BalanZis.

BalanZis gaat met jou aan de slag, zodat je meer inzicht krijgt in wie je bent en wat je belangrijk vindt, je ontdekt wat je echt wilt en wat je goed kunt. Door verdiepende gesprekken, interventies en inzicht gevende tools kom je dichter bij jezelf, durf je te luisteren naar je innerlijke stem en ga je stap voor stap keuzes maken op het gebied van leven, loopbaan of vitaliteit. Je pakt de regie (terug) en je gaat je gewenste leven vormgeven.