Het belang van het werken met doelen

Door jezelf doelen te stellen ben je beter in staat te focussen. Ons brein zal automatisch op doelen af gaan en als we ons brein laden met gedachten aan uitdagende doelen, zijn we bezig met spannende dingen. Hierdoor is veel minder ruimte om met negatieve zaken of met tijdverspillers bezig te zijn.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van het werken met uitdagende doelen:

1. Het geeft energie
Het hebben van uitdagende doelen en daar dagelijks aan werken geef energie, het bundelt onze krachten en het geeft richting waardoor we tot grootse dingen in staat kunnen zijn, puur door het hebben van focus. Doelen zorgen ervoor dat er geen verveling optreedt en dat we minder last hebben van lichamelijke klachten.

2. Het werkt motiverend
Het werken aan uitdagende doelstellingen en een goed gebruik van onze talenten geeft en enorme motivatie. We voelen ons beter, we kunnen meer aan en we zullen minder klachten hebben. We zijn met positieve dingen bezig, waardoor we onszelf motiveren. Onze innerlijke motivatie wordt vooral gestuurd hoe we denken.

3. We hebben minder last van stress
Door bezig te zijn met doelen wordt onze veerkracht vergroot, waardoor het risico om gestrest te raken wordt gereduceerd. Zodra we bezig zijn met realistische en uitdagende doelen, des te minder spanning we ervaren. Het hebben van duidelijke doelen is ook een goede basis om keuzes te maken. Het is gemakkelijker om nee te zeggen en te kiezen. Hierdoor is de kans kleiner om uit balans te raken en stress te ervaren.

4. Het werkt succes in de hand
Onderzoek heeft uitgewezen dat werken met doelen tot grote resultaten kan leiden. Alles begint met het weten wat je wilt en doelen stellen. Als je succes wilt hebben, stel dan eerst waardevolle doelen vast.

5. Het maakt het leven boeiender en waardevoller
Is niet een van de belangrijkste dingen in het leven om er zoveel mogelijk van te maken onder de omstandigheden die je geboden wordt? Dat betekent dat we zelf actie moeten gaan ondernemen en onze talenten moet inzetten. Door te werken met doelen geven we richting aan ons leven. Het schip krijgt een roer waarmee een koers wordt ingezet.

Stel niet uit tot later, pak de dingen op die je altijd al had willen doen!

Wil jij je dromen omzetten naar doelen, ik help je graag op weg.