Aanbod coachtrajecten – Loopbaan en leven

Herken jij je in het volgende
Je wilt wel een andere baan, maar weet nog niet of dit binnen of buiten de organisatie is.
Je bent tevreden, toch vraag je je af of dit het is. Wil ik dit werk nog 10 jaar doen?
Je loopt echt vast en wilt iets veranderen, maar wat? Je hebt geen idee welke stappen je moet ondernemen.

Hoe gaan we te werk
We starten met het formuleren van je coachvraag. Hierin beschrijf je wat je wilt bereiken met het traject.
De eerste fase is de ‘wie ben ik’ fase en daarin krijg je inzicht in jouw waarden, drijfveren, kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en ga je ontdekken wat jouw thema/rode draad is in jouw leven.
Na de ‘wie ben ik’ fase gaan we naar de ‘wat wil ik’ fase en daarin formuleer je je doelen.
Vervolgens komen we in de ‘wat kan ik’ fase. We bepalen samen de invulling van de sessie. Het kan een thema op het gebied van leven, loopbaan of vitaliteit zijn.
De laatste fase is  de ‘wat doe ik’ fase. Daar schrijf je je eigen plan van aanpak en bespreken we de voortgang.

Na iedere sessie ontvang je per mail een aantal opdrachten die je thuis maakt. Deze opdrachten zijn een middel om in beweging te komen en op deze manier ben je tussen de gesprekken door bewuster met het coachingstraject bezig, zodat je er uiteindelijk meer uithaalt.

Wat levert het traject je op
Je krijgt inzicht in wie je bent, wat je kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten zijn.
Je krijgt inzicht in je eigen waarden
Je krijgt inzicht in je drijfveren door middel van de drijfverentest
Je krijgt inzicht in je gedachtes, belemmeringen en overtuigingen.
Je krijgt inzicht in wat jouw visie is op jouw levensloopbaan.
Je gaat loopbaanwensen concretiseren en schrijft je eigen plan van aanpak.
Je krijgt een realistische en inspirerende kijk op je eigen arbeidswaarde.

Duur en tijdpad
8 sessies van 90 minuten en de looptijd is 4-5 maanden.

AANPAK

Kennismaking –  Bespreken van verwachtingen
Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek van ± 45 minuten verkennen we je coachvraag. We staan stil bij mijn manier van werken, kijken of er een klik is en of mijn aanpak aansluit bij jouw behoefte en verwachtingen.
Je ontvangt binnen 2 werkdagen per mail een passend voorstel. Ieder coachingstraject is maatwerk, indien  bovengenoemd coachingstraject niet voldoet aan jouw verwachtingen dan passen we dit aan.

Traject –  We gaan aan de slag!
Nadat je hebt besloten te starten ontvang je per mail de opdracht die we tijdens de eerste sessie bespreken. Een sessie duurt 1- 1,5 uur en vindt in principe plaats in mijn praktijkruimte in Borne. Voorafgaand aan de eerste sessie stuur je me de opdrachten toe, zodat ik me kan voorbereiden op de sessie. Bij aanvang van de sessie besluiten we samen welke invulling we geven aan de sessie. Tussentijds evalueren we je voortgang en of je tevreden bent over het traject.

Coaching is confronterend en ook hard werken, niet alleen tijdens de sessies, maar ook tussentijds. Je maakt opdrachten en gaat aan de slag met wat je hebt ‘geleerd’. Je wordt keer op keer geconfronteerd.
Coaching is ook een dynamisch proces en de invulling van een sessie kan wisselen. We kunnen gebruik maken van verschillende werkwijzen zoals (thuis)opdrachten, methodieken, spellen, wandelen, visualisaties of gesprekken over voortgang. Het kan ook zijn dat je een beroep gaat doen op je omgeving voor feedback. Daardoor krijg je meer inzicht, je gaat keuzes maken en komt in actie.

Afronding – we evalueren
Aan het einde van het traject vindt er een evaluatie plaats en bespreken we wat het coachingstraject je gebracht heeft en ook hoe je het bereikte resultaat kunt borgen of uitbouwen.