Aanbod BalanZis

Wil jij meer genieten en minder stress ervaren? Wil je meer energie, levenslust, mentale veerkracht en vitaliteit? Wil jij een betere balans in jouw leven? Wil jij weer voldoening halen uit je werk? Wil jij een andere baan, maar heb je geen idee wat je wilt? Wil jij je hart volgen en een leven leven dat bij jou past?

Ik help je heel graag op weg, want ik vind dat iedereen een leven verdient dat in BalanZis. Ik ga graag aan de slag met mensen die bereid zijn in zichzelf te investeren, die kritisch naar zichzelf durven te kijken en van nature positief zijn ingesteld. Herken jij jou hierin, dan kom ik graag met jou in contact. Je plukt hier niet alleen zelf de vruchten van, dat geldt ook voor jouw sociale omgeving en jouw werkomgeving.

AANPAK

Kennismaking – We bespreken onze verwachtingen
Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek verkennen we je vraag. We staan stil bij mijn manier van werken en kijken of er een klik is en of mijn aanpak aansluit bij jouw verwachtingen. Daarnaast maken bespreken we wat je van mij mag verwachten, maar ook wat ik van jou nodig heb.

Aan het eind van het gesprek maak ik een voorstel en daarvoor gebruik ik onderstaande thema’s als kapstok.

Wil je een indruk hoe een coachingstraject bij BalanZis eruit kan zien? Een aantal voorbeelden zijn uitgewerkt: stress en leven en loopbaan.

Traject –  We gaan aan de slag!
Zodra je hebt besloten te starten ontvang je opdrachten die we tijdens de eerste sessie bespreken. Een sessie duurt 1,5 uur en vindt in principe plaats in een van mijn praktijkruimtes in Borne. Voorafgaand aan de sessies stuur je me de opdrachten toe, zodat ik me kan voorbereiden. Tussentijds evalueren we je voortgang en of je tevreden bent over het traject.

Coaching is hard werken, niet alleen tijdens de sessies, maar ook tussentijds. Je maakt opdrachten en gaat aan de slag met wat je inzichten en wat je hebt ‘geleerd’.
Coaching is een dynamisch proces en de invulling van een sessie kan wisselen. We kunnen gebruik maken van verschillende werkwijzen zoals (thuis)opdrachten, methodieken, spellen, wandelen, visualisaties of gesprekken over voortgang. Het kan ook zijn dat je een beroep gaat doen op je omgeving voor feedback. Daardoor krijg je meer inzicht, je gaat keuzes maken en komt in actie.

Afronding – we evalueren
Aan het einde van het traject vindt er een evaluatie plaats en bespreken we wat het coachingstraject je gebracht heeft en ook hoe je het bereikte resultaat kunt borgen of uitbouwen.

Wat een coachtraject jou op kan leveren?
Je krijgt inzicht in:
– wie je bent, wat je kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten zijn.
– je eigen waarden en drijfveren aan de hand van de BalanZis Drijfverentest.
– je (negatieve) gedachtes, belemmeringen en overtuigingen.
– wat jouw visie is op jouw levensloopbaan.
– in je eigen arbeidswaarde.
– wat er met stress gebeurt in jouw lijn en brein.
– wanneer en waardoor jij op dit moment stress ervaart.
– of je fysiek, mentaal en emotioneel in balans bent.
– welke omgeving je de meeste of het vaakste stress ervaart.
– jouw stress verhogende eigenschappen.
– hoe je anders met je tijd om kunt gaan waardoor je meer tijd overhoudt.
– welke invloed voeding heeft op stress en wat je kunt veranderen.
– welke invloed sport en beweging hebben en waar je verbeteringen kunt aanbrengen.
– hoe essentieel een juiste ademhaling en ontspanning voor je is.
– hoe jouw gewenste situatie eruit ziet.

Om de inzichten en wensen te concretiseren schrijf je je eigen plan van aanpak, zodat je stap voor stap jouw ideale leven vormgeeft.

** Loopbaancoaching in 2018 nog aftrekbaar **

Het is alleen dit jaar nog mogelijk om loopbaancoaching als studiekosten op te geven bij de aangifte inkomstenbelasting. Vanaf 2019 wordt deze aftrekpost afgeschaft. Ben jij van plan een coachingstraject te starten en ga je deze zelf bekostigen, maak dan dit jaar nog gebruik van deze regeling. Je kunt 30 tot 50 procent terugkrijgen!

Bijna alle kosten voor loopbaancoaching zijn aftrekbaar, met uitzondering van reiskosten. Er geldt een drempel van € 250,-.
Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst

'Mijn BalanZis'-sessie

Wil jij meer energie en balans in je leven, vraag jij je af hoe je dat kunt bereiken?
Meld je aan voor een gratis sessie.

Inloopuur

BalanZis organiseert iedere maandag van 16.00 – 17.00 uur een inloopuur in het Gezondheidscentrum De Poort van Borne.